17 februari 2016 door Sandrien

Tentoonstelling Museum Land van ValkenburgIn het weekend van 20 en 21 februari exposeer ik met andere kunstenaars in het Museum Land van Valkenburg.


Bezoekadres: Museum Land van Valkenburg, Grote Straat 31, 6301 CW Valkenburg


Sandrien Wansink in Museum Land van Valkenburg

4 december 2015 door Sandrien

Kijk eens anders naar je collega!Deze zomer hebben de medewerkers van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde Universiteit Maastricht een ochtend onder mijn leiding geschilderd. Collega's die in hun werk minder met elkaar te maken hebben, heb twee aan twee tegenover elkaar gezet en elkaars portret laten schilderen. Opeens werd iedereen geconfronteerd met de vorm van de neus of welke kleur ogen heeft zij eigenlijk.Het resultaat was verrassend. Iedereen mocht zijn eigen portret mee naar huis nemen.


Voor de vakgroep heb ik een portrettengalerij gemaakt van alle schilderijen. Deze hangt nu als aandenken in de gang van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde.


Wilt u dit ook met uw collega's ervaren, neem dan contact met mij op.


1 juni 2015 door Sandrien

Interview L1 Radio over het project 'De ene hand wast de andere hand'Interview met mij door Robert Bouten bij L1 Radio Cultuurcafé op zaterdag 23 mei 2015 over het project De ene hand wast de andere hand, in Sittard-Geleen.24 mei 2015 door Sandrien

Impressie van het werkproces 'De ene hand wast de andere hand'Vandaag gewerkt aan de collage in DeDomijnen0.3 (voorheen Museum Het Domein, Sittard), een beeldverslag van het vaandelproject. Te zien vanaf 17 mei als onderdeel van de tentoonstelling And the winner is.....Barbara.Sandrien Wansink in Museum het Domein Sandrien Wansink in Museum het Domein

22 mei 2015 door Sandrien

Impressie 'De ene hand wast de andere hand'Sandrien Wansink met De ene hand wast de andere hand

Op de website van De Mijnen lees je meer over ons vaandelproject.

Vanaf woensdag 20 mei t/m zondag 28 juni 2015 zijn onze vaandels samen met een 16-tal historische mijnbouwvaandels te zien in de Gemmakerk in Sittard (Bremstraat 7).

Openingstijden Gemmakerk:
Woensdag en zaterdag van 14:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00-17:00
1e Pinksterdag gesloten/ 2e Pinksterdag open
Entree gratis

De Domijnen 03
www.hetdomein.nl

13 april 2015 door Sandrien

Inrichten bij Wanda Reiff Contemporary Art. Het was een geslaagd paasweekend

Sandrien Wansink bij Wanda Reiff Contemporary Art Sandrien Wansink bij Wanda Reiff Contemporary Art

11 april 2015 door Sandrien

Kunstproject 'De ene hand wast de andere hand'

 

In het kader van het Jaar van de Mijnen 2015 doe ik op dit moment samen met Nathalie Brans een kunstproject in de wijken Lindenheuvel en Sanderbout (Gemeente Sittard-Geleen).


In diverse mijngemeenten, zo ook in Sittard-Geleen, zijn in de tijden van de mijn nieuwe woonwijken gebouwd. Voorbeelden daarvan zijn de wijken Sanderbout en Lindenheuvel. De bewoners uit beide wijken, die elk een eigen ontwikkeling hebben doorgemaakt, kijken anders naar het mijnverleden. De Staatsmijn Maurits was gevestigd in Geleen en niet in Sittard. De mijn was niet alleen een bron van inkomsten voor zowel de mijnwerkers uit Lindenheuvel als uit Sanderbout, maar was van betekenis voor de ontwikkeling van de hele regio, van infrastructuur tot bevolkingssamenstelling. Sinds de gemeentelijke herindeling behoren de twee wijken tot dezelfde gemeente Sittard-Geleen.


In de tijd van de mijnen waren de verenigingen levendige ontmoetingsplaatsen. Kameraadschap was er onder en boven de grond. Elke vereniging en mijn had zijn eigen vaandel. De tekst, vormen en beeltenissen op de vaandels gaven expressie aan de identiteit van de groep. Het traditionele verenigingsleven, zoals harmonieën en fanfares, is inmiddels aangevuld met nieuwe clubs en groepen.


In ons project ‘De ene hand wast de andere hand’ brengen wij deze veranderingen in beeld met een nieuw vaandel voor Sanderbout en Lindenheuvel. De uitvoering van de vaandels wordt een hedendaagse variant op deze traditie en dit cultureel erfgoed. Hierbij laten wij ons inspireren door de collecties historische vlaggen en vaandels van het Continium en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.


Voor dit project ontvangen wij subsidie van:M2015 Jaar van de Mijnen De Domijnen Sittard Gemeente Sittard-Geleen Continium Kerkrade Provincie Limburg

25 maart 2015 door Sandrien

Sandrien Wansink exposeert bij Galerie Wanda Reiff

Tentoonstelling bij Wanda Reiff

 

Op 4, 5 en 6 april stel ik nieuw werk tentoon tijdens de expositie Paaskunst bij
Wanda Reiff, Contemporary Art in Gasthuis-Bemelen. De galerie is alle drie de dagen geopend van 11 tot 17 uur.


Adres: (Wolfshuis) Gasthuis 20, 6268 NN Bemelen NL

10 maart 2015 door Sandrien

Ertruskische urnen

 

Variaties op Ertruskische urnen onder mijn begeleiding gemaakt door de leerlingen VSO 1b van de Jan Baptist School in Kerkrade.

Etruskische urn, Impasto aardewerk, 650 – 580  v. Chr.

20 februari 2015 door Sandrien

Carnaval 2015

 

En zo zag de Carnaval van Nathalie Brans en mij eruit.

15 februari 2015 door Sandrien

Project Sanderbout en Lindenheuvel

 

Afgelopen donderdag met Nathalie Brans historische vaandels bekeken bij het Continium in Kerkrade voor ons project in de Sittard-Geleense wijken Sanderbout en Lindenheuvel. Met speciale handschoenen, omdat de stoffen door de tijd zo kwetsbaar zijn geworden. Als het lukt zullen deze historische vaandels tegelijkertijd met ons project in een tentoonstelling te zien zijn.